Перейти до знижок >>>

 

Аккумуляторы RTU (Ready To Use): применение, отличия

25.09.15

На сьогоднішній день акумулятори RTU (Ready To Use) набирають все більшу популярність, порівняно з аналогами. Поки лише не багато хто знає про існування таких акумуляторів, а у них при практично тій же вартості є кілька суттєвих переваг. У даній статті спробуємо коротко описати їх.

Акумулятори RTU

Зараз акумулятори такого типу умовно поділяються на три підвиди – микробатарейки, автомобільні акумулятори, портативні елементи живлення. За даними статистики, акумулятори, створені за такої технології, працюють набагато довше і не вимагають додаткової підзарядки, навіть якщо вони довго знаходяться в приладі без дії. Тут все звичайно залежить ще і від приладу, в якому вони використовуються, є безліч пристроїв (як приклад можна використовувати світлодіодні ліхтарі з додатковими функціями), в яких навіть у вимкненому стані йде незначне споживання енергії на підтримання миттєвого включення, або індикації будь-якого типу.

Хотілося б приділити особливу увагу технології, за якою створюються такі акумулятори - Ready To Use і зазначити переваги цієї технології.

ready to use

Технологія Ready To Use


Отже, про все по порядку. Для створення акумуляторів за таким принципом використовуються спеціальні чарунки з металогідридними структурами. До основних переваг можна віднести наступні фактори:

  • Більш високий рівень безпеки
  • Відсутність «ефекту пам'яті»
  • Більш низька швидкість саморозряду

"Для порівняння, звичайний акумулятор працює на третину менше часу, ніж той, який був створений з використанням технології Ready To Use (інша назва LSD - Low Self-Discharge, тобто, з низьким саморозрядом). Навіть якщо стандартний акумулятор не використовується і просто зберігається при кімнатній температурі, він все одно втрачає заряд. Так, купівля звичайних акумуляторних батарей в магазині не обіцяє їх тривалого використання".

Портативні носії заряду, виготовлені по технології Ready To Use навіть при тривалому зберіганні (близько року), зберігають близько 75 відсотків свого початкового заряду, а це означає, що їх можна використовувати відразу ж, після вилучення з упаковки. Такі технічні характеристики обумовлені ще і тим, що батарейки заряджаються відразу після того, як їх виготовили до максимальної межі. Порівняно низька саморазрядность дає можливість використовувати їх в електронних пристроях з низьким споживанням струму і тривалий час. Так що, перевага таких акумуляторів очевидно.



Що стосується вартості, то можна сказати, що вона набагато більше, ніж у аналогічних нікель-метал гидридних (Ni/Mh) акумуляторів виконаних за старою технологією. Якщо додати до цього, що акумулятори по технології Ready To Use набагато довше зберігають заряд і дуже повільно розряджаються самостійно, то їх використання навіть може заощадити значні кошти. До того ж, такі акумулятори можна по кілька разів заряджати без втрати ємності, т. к. в акумуляторах даного типу відсутній ефект пам'яті, а значить, вони більш довговічні. Так що, купувати акумулятори старого типу на даний момент вже не є рентабельним.

Слід зауважити, що такий тривалий термін експлуатації пояснюється ще і тим, що матеріал електродів тут поліпшений, а ефект аміачного шлюзу знижений. Заряджати їх можна за допомогою будь-яких зарядних пристроїв.

Підведемо підсумки

Технології не стоять на місці і нові, більш ефективні методи експлуатації, торкнулися навіть акумуляторів. І це цілком виправдано, так як переносні енергоносії потрібні завжди. Сучасне обладнання хоч і потужний, функціональний, але без харчування працювати не може. Тому, є сенс використовувати нові акумулятори, більш довговічні та безпечні. Саме такими і є батарейки, створені за технологією Ready To Use. Їх перевага, кращі експлуатаційні дані вже визнані у всьому світі споживачами. Скориставшись даними акумуляторами, ви залишитеся задоволені результатом свого вибору на всі сто відсотків.

-5%
Знижка на першу покупку!
При підписці на акційну і новинну розсилку
MONITORING