Лето с шашлыками – покупаем мангал

14.06.17

Приготування шашликів – одне з найбільш приємних і «смачних» занять. Для багатьох це особливий ритуал, у якого є свої важливі елементи і правила, і особливий спосіб відпочинку. Що може бути приємніше, ніж дивитися, як підрум'янюються акуратні шматочки м'яса, вдихати неповторний «шашличний» аромат, а потім пробувати своє «м'ясне твір мистецтва». Шашлик можна готувати прямо на багатті «відкритим способом». Але справжні майстри цієї справи воліють робити це на власному мангалі. У вас його немає? Тоді саме час його купити! Але для того щоб вибрати хороший варіант, потрібно знати деякі правила вибору мангалу.

Стаціонарний або складаний?

Який мангал вибрати: стаціонарний або складаний? Відповісти на це питання дуже просто, досить визначитися, де ви плануєте його використовувати. Якщо ви хочете встановити його одного разу, наприклад, на дачі або в приватному будинку, і потім довго і часто користуватися, то можна купувати стаціонарну конструкцію. В цьому випадку, можливо, ви також захочете купити туристичний стіл, стільці та інші предмети, які допоможуть облаштувати постійне місце для приготування ваших смачних шашликів. А щоб готувати на вугіллі овочі, рибу або м'ясо, ви можете придбати гриль.

"Для тих, хто планує виїжджати на природу в різні місця, і готувати там смачні страви на свіжому повітрі, краще підійде розкладний мангал. Якщо ж ви завзятий турист і хочете придбати мангал, який будете носити в рюкзаку під час пішого походу, то вам краще взяти полегшену конструкцію – набір, який включає мангал-рамку і шампура."

Чавунний або сталевий жаровня?

Одним з головних критеріїв, на який варто звернути увагу при покупці, є матеріал жаровні.

Чавунний мангал гарний тим, що довго зберігає жар, м'ясо буде прожариваться рівномірно і вийде смачним і соковитим. Ще один плюс цього матеріалу в тому, що в якості джерела тепла можна використовувати не тільки вугілля, але і дрова. Але така конструкція досить важка, тому вона більше підходить тим, хто планує часто готувати в «стаціонарних умовах». До того ж чавунні жаровні коштують досить дорого. Чавунні мангали зазвичай купують для дач, туристичних баз та кафе.

Стальний мангал. Сталь може бути нержавіючої або бути оброблена термофарбою. Якщо ви плануєте купити мангал для виїздів на природу, то вам підійде жаровня з сталі. Вона легше і дешевше ніж чавунна. Але щоб вона прослужила довше, потрібно вибрати варіант зі стінками товстіший. По-перше, моделі зі сталі товщиною 1 мм не призначені для дров, в них потрібно буде смажити шашлик-тільки на вугіллі. По-друге, така жаровня гірше тримає тепло і досить швидко виходить з ладу. Але якщо ви виберіть модель товщина стінок в якій від 2 мм, то зможете готувати в ній шашлик на дровах довгі роки.

Підбираємо розміри

Перш ніж купити мангал, подумайте, які розміри будуть для вас оптимальними. Ширина установки зазвичай близько 30 сантиметрів, це продиктовано довжиною шампурів. А от довжину ви можете вибрати під свої запити. Чим довше «функціональна коробка», тим більше м'яса можна буде готувати в один захід.

"Дуже важливий параметр – глибина жаровні. Щоб м'ясо готувалося рівномірно і не пригорає, глибина повинна бути не менше 12-15 сантиметрів. У висоту конструкції теж бувають різні. Частіше всього вона складає 60-70 сантиметрів. Але можуть бути і інші розміри. Вибирайте цей параметр під себе, виходячи з того, як вам буде зручніше готувати."

Купівля мангалу – досить дороге задоволення, яке може принести вам масу приємних вражень і допоможе зробити» багато смачних шашликів, якими ви будете радувати себе та оточуючих!

-5%
Знижка на першу покупку!
При підписці на акційну і новинну розсилку