Правильный мангал

01.03.18

На ділі підібрати правильний мангал не так просто, як може здатися більшості людей. Якщо ви особливо не розбираєтеся в пристрої подібного обладнання для смаження, а тільки спеціалізуєтесь безпосередньо на приготуванні м'яса, то великої різниці між моделями просто не помітите. В такому випадку дуже корисно буде дізнатися за якими критеріями добираються мангали для заміського будинку або дачі. Є кілька характеристик, на кожній з яких ми зупинимося докладніше.

Види жаровні в сучасних мангалах

Безсумнівно важливою складовою подібних виробів є жаровня. Як правило, роблять її з різних металів і це вносить в процесі приготування і смак готового блюда свої корективи.

Існують наступні варіанти жаровні:

  • Сталева — самий популярний на ринку варіант. Відрізняється легкістю і доступною ціною, але при цьому необхідно розуміти, що такий матеріал з роками може повністю прогоріти;
  • Чавунна — займає перше місце серед всіх моделей за якістю. Як правило, з такою жаровнею мангал більше і коштує дорожче, але при цьому служити своєму власнику він може вічно якщо доглядати за жаровнею;
  • Прокатна сталь — недороге рішення для любителів шашлику. Купуючи таку модель можна найбільше заощадити, при цьому прослужить такий мангал менше будь-якої іншої моделі.

Приділіть особливу увагу жарильне поверхні, адже від неї безпосередньо залежить як довго мангал буде в робочому стані і що він може запропонувати власнику. Звертати увагу на жаровню — це одне з ключових правил якщо вас цікавить, як правильно вибрати мангал.

Габарити майбутнього мангалу

У даній ситуації варто знайти якийсь баланс, адже тільки в подібній ситуації мангал повністю влаштує власника. Наприклад, якщо жаровня довга, то і шампурів з м'ясом на неї поміститися більше. При цьому варто пам'ятати, що від довжини цієї складової конструкції залежить кількість використовуваного вугілля. Як правило, за смачний шашлик у великій кількості доводиться додатково платити у вигляді регулярно закупівлі палива для мангалу.

Що стосується ширини мангалу, то тут найчастіше все стандартно. У всіх моделях вона становить приблизно 30 см, тому що має чітко підходити під шампура, а їх роблять однакових розмірів вже тривалий час.

Важливо, звернути увагу на глибину конструкції. Якщо вона становить 10-15 см, то можна бути впевненим, що м'ясо рівномірно просмажиться і подарує вам незабутні відчуття. В іншому випадку воно може залишатися сирим або сильно пригорати знизу.

Окремої уваги у цій справі заслуговує висота виробу. Тут варто задуматися про те, хто буде частіше всього працювати з мангалом і купувати модель враховуючи ріст саме цієї людини. Як правило, беруть моделі з висоток від 50 до 70 см.

Вплив конструкції на зручність використання

Багато забули ті часи, коли мангал будували на своїй земельній ділянці, причому в конкретному місці і він стояв там круглий рік. При цьому з часом така конструкція могла псуватися від того, що просто не виносила цілодобове вплив погоди. Сьогодні будувати стаціонарні мангали немає необхідності, тому що з'явилися переносні. Рекомендуємо відразу почати пошуки саме з таких моделей. Їх основна перевага полягає в легкості і можливості зібрати конструкцію в будь-який момент. Відповідно, влітку ви будете смажити м'ясо, а взимку мангал в складеному вигляді додайте в зручному для себе місці всередині будинку.

Є і розбірні моделі, які підійдуть для пікніка. У такому випадку варто підбирати мангал, де менше всього точок зборки. Фахівці стверджують, що в такому випадку надійність конструкції значно вище, ніж при великій кількості даних точок.

Звісно, не варто забувати і про стаціонарні моделі, які в наш час зробили величезний крок у розвитку. Тепер вони комплектуються пилозбірника, колесами, додатковими кришками, практичною вентиляцією та міцними гратами. Зібрати конструкцію з використанням допоміжних пристосувань максимально просто і на виході ви будете регулярно отримувати м'ясо з приголомшливим смаком.

-5%
Знижка на першу покупку!
При підписці на акційну і новинну розсилку